Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Αρθρο του Γκυ Μπυρζέλ για την Ελλάδα

'Χρειαζόμαστε μια κοινωνική και δημοκρατική ευρωπαϊκή ιδέα', του Γκυ Μπουρζέλ
μετάφραση: Μαρία Καλαντζοπούλου, Λάιονελ Φάινινγκερ, «Ατμομηχανή 4», 1933
Η ελληνική κρίση επανέρχεται στο προσκήνιο, θέτοντας σε κίνδυνο τα πρώτα βήματα της γαλλικής προεδρίας. Είναι ανάγκη να επιστρέψουμε λοιπόν στη στοιχειώδη παιδαγωγική, πρωταρχική αρχή της οποίας είναι η επανάληψη. Αν μέσα στο τοπίο καταστροφής, που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, θέλουμε να διακρίνουμε απλώς και μόνο την έκφραση της κυβερνητικής αβελτηρίας και της κοινωνικής αδιαφορίας, δικαιολογημένων ασφαλώς από τη θεραπεία λιτότητας με δόσεις που αντιστοιχούν σε άλογο, αφενός θα σκοτώσουμε τον ασθενή, αλλά, πάνω απ’ όλα, δεν θα έχουμε κατανοήσει στο παραμικρό τις ιστορικές διαδικασίες μεταλλαγών, το ότι οι συγκυρίες μας οδηγούν να αναψηλαφήσουμε τις πιο άμεσες αιτίες. Με αυτή την έννοια, η ελληνική σάγκα είναι αποκαλυπτική. Εμφανίζεται στην τομή τριών αυτόνομων λογικών: μιας κρίσης της κοινωνίας, μιας κρίσης του κράτους μια κρίσης της Ευρώπης.
Κατά τη διάρκεια των δύο σχεδόν αιώνων της σύγχρονης ιστορίας της, η Ελλάδα δόμησε την οικονομική της ανάπτυξη πάνω σε ένα κοινοτιστικό μοντέλο. Με ελάχιστες εξαιρέσεις –την περίοδο του Ελευθερίου Βενιζέλου, στον Μεσοπόλεμο, μετά την ήττα από την Τουρκία–, η βασική ευθύνη της δημιουργίας των υλικών και πνευματικών θεμελίων της χώρας εναπόκειται στις πρωτοβουλίες της κοινωνίας, ατόμων και ομάδων ενωμένων με ισχυρούς οικογενειακούς δεσμούς: δομών όπως η μικρή αγροτική εκμετάλλευση, η βιοτεχνική και στη συνέχεια βιομηχανική και τουριστική επιχείρηση, η στέγαση (και πάνω απ’ όλα η στέγαση των εκατομμυρίων ανθρώπων από την επαρχία που κατέφτασαν στα μεγάλα αστικά κέντρα κατά το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα), η εκπαίδευση μέσω ενός πυκνού και δημοφιλούς δικτύου ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Για πολύ καιρό, αυτή η «αυτοεξυπηρέτηση» του κοινωνικού σημείωσε μεγάλη επιτυχία, βγάζοντας την Ελλάδα από τη φτώχεια, φυσικά με τη διεθνή βοήθεια –αμερικανική και εν συνεχεία ευρωπαϊκή–, αλλά κυρίως χάρη στην εργασία και την ευφυΐα των πολιτών της. Η απάτη και η τεμπελιά, για τις οποίες κατηγορούμε σήμερα τον ελληνικό λαό, αποτελούν μυθεύματα.
Πώς θα βγει η Ελλάδα από την κρίση;
http://enthemata.wordpress.com/2012/05/27/bourzel/

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Το βιβλίο του Γιώργου Καραβίδα & η συνέντευξη του Νίκου Σπιτάλα


ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΔΡΑΣ-ΠΑΤΕΡΑΣ
http://www.a-argusbooks.com/Storetherighttobeamanandafather.htm
This book that you are going to read is not only written for the attention the Man-Father, but also for all Lawmen which are: Either a Lawyer or a Judge, either a President of the Court (Family Court) or a Politician such as: Congressman, Prime Minister, President of a Country or both as such from all over the Western World. As it is about time that they must get involve with this international thorny matter that uproots and eventually kills (so easily) the most important foundation of mankind, which is, the Family, and the Man - Father in Particular! Also, and most important, for the attention of the Church.


 
 
 
 
 
Η συνέντευξη του Νίκου Σπιτάλα

Goneis Ο Νίκος Σπιτάλας στην Αλεξανδρούπολη από spitalas

Ο Νίκος Σπιτάλας στη Καβάλα

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Το Πάρκο Angry Birds στη Φινλανδία


Εγκαινιάστηκε το πιο δημοφιλές θεματικό πάρκο της Φινλανδίας, το Särkänniemi.
Ο χώρος διαθέτει 12 διαδρομές, που αποτελούνται από ένα καρουσέλ Angry Birds, το Majakka φάρος, ένα μάθημα περιπέτειας και ένα rollercoaster, μαζί με πολλά θεματικά εστιατόρια και ένα επίσημο κατάστημα με εμπορεύματα ότι έχει σχέση με τα πτηνά.....
«Η Rovio ήθελε να προσκαλέσει όσους ασχολούνται με το παιχνίδι να μην το κάνουν μόνο από τον καναπέ του σπιτιού τους, αλλά να βγουν έξω, να κινηθούν και να διασκεδάσουν», όπως είπε στο BBC εκπρόσωπος της Lappset.




Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

GONEIS ΓΑΛΛΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ


ΔΕΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ 'ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ' ΑΠΟ ΓΑΛΛΙΑ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ 

LIENS UTILES

goneis Γιορτή του πατέρα: 10 Ιουνίου 2012


ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ
Η ιδέα της 'Ημέρας του Πατέρα' γεννήθηκε στις ΗΠΑ χάρη στους πεσόντες στον εμφύλιο πόλεμο. Στις ΗΠΑ καθιερώθηκε την τρίτη Κυριακή του Ιούνη, στην Αυστραλία στις 8 Σεπτεμβρίου, ενώ σε άλλες χώρες είχε θρησκευτικό χαρακτήρα και γιορταζόταν την ημέρα της Αναλήψεως, Πεντηκοστής και τη δεύτερη Κυριακή του Ιούνη. 
Στην Ελλάδα ο μπαμπάς γιορτάζει τη δεύτερη Κυριακή του Ιούνη, διότι ακόμα δεν έχουν κλείσει τα σχολεία και μπορούν τα παιδιά να διδάσκονται θέματα σχετικά με την ανατροφή, τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και τη χαρά της πατρότητας. 
Ο Σύλλογος Για την Ανδρική & Πατρική Αξιοπρέπεια (ΣΥΓΑΠΑ) εδώ και οκτώ χρόνια στηρίζει τον πατέρα, κινητοποιεί και ευαισθητοποιεί την κοινωνία για το θέμα των διαζευγμένων μπαμπάδων και αγωνίζεται για την ισότιμη και δίκαιη αντιμετώπισή τους όχι μόνο στα «δικαστήρια», αλλά και στην πραγματική ζωή. Έτσι, διοργανώνει κάθε χρόνο εκδηλώσεις για τη γιορτή του πατέρα και συντονίζει το πανευρωπαϊκό κίνημα αντίστασης κατά της δικαστικής του εξόντωσης και ενάντια στο Σύνδρομο της Γονικής Αποξένωσης που βιώνουν τα παιδιά μετά το διαζύγιο. 
ΣΥΓΑΠΑ, ο Σύλλογος φίλων της αναπηρίας "ΑΛΛΑΖΩ" και το Κέντρο Στήριξης κακοποιημένων γυναικών "ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΓΥΝΑΙΚΑΣ" διοργανώνουν την κεντρική πανελλαδικά εκδήλωση για τη γιορτή του πατέρα, στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 και ώρα 8μμ στην Έκθεση Βιβλίου, στη παραλία Θεσσαλονίκης. 
Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
Διασκέδαση των παιδιών από τον κλόουν ΜΕΛΙ ΜΕΛΟ.
Μουσική παράσταση από το συγκρότημα "Νεράιδα", με τραγούδια για τον Πατέρα. Τα τραγούδια ερμηνεύουν, ο Αλέξανδρος, η Λίκα, η Μαρία και η ΝίναΥπεύθυνη και Μαέστρος Χορωδίας, η δασκάλα πιάνου Μέγκι Κούλη - Μποστογανασβίλι.
Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί έκθεση αρχειακού υλικού του ΣΥΓΑΠΑ. 
Η εκδήλωση υποστηρίζεται από τον Σύλλογο Εκδοτών Βορείου Ελλάδος.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2310524285 και 6942989785.

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Συνέπειες της απουσίας του πατέρα στα αγόρια (en francais - στα γαλλικά)


Les conséquences de l’absence du père chez l’enfant mâle

De la nécessité de la présence paternelle, notamment dans la construction psychologique de l’enfant mâle


«(…) LE PERE ET LE FILS
Les pères n’imitent pas les mères dans leur prise en charge de l’enfant. Ils sont différents, ils sont hommes et pères.
L’amour du père se différencie de l’amour de la mère dans ce qu’il est souvent conditionnel, ce sont les réalisations de l’enfant qu’il va encourager : " Si tu fais ça tu auras ça ! " Cette présence du conditionnel est cruciale car elle œuvre dans le développement de la personnalité, du goût de se dépasser, du respect de la hiérarchie. Mais elle doit être accompagnée d’attention et d’affection sincère. 
Le père ne doit pas être lâchement caché derrière sa femme pour imposer ses opinions ou ses décisions.
En assumant ses propres imperfections le père ouvre à l’enfant un monde réel où l’on n’attend pas forcément de lui la perfection, de la compétition, de l’émulation, mais surtout ce qui a trait à l’écoute, à la tendresse, à la spontanéité.
C’est au cours des deux premières années de leur existence que les garçons ont absolument besoin de leur père.

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Αντίο μπαμπά μου...


Αντίο μπαμπά μου…

Η ζωή γίνεται αρκετά περίεργη και σκληρή πολλές φορές για να μας θυμίσει πιθανώς ότι τα πραγματικά διλήμματα με τα οποία οφείλουμε να αναμετρηθούμε είναι τελείως διαφορετικά από αυτά που υποτίθεται πως επικρατούν.Κάνοντας τη συνηθισμένη χθεσινή πρωινή περίπολο στις ενημερωτικές ιστοσελίδες το μάτι μου καρφώθηκε στον τίτλο μιας είδησης που έλεγε “Εύβοια:Συγκλονίζει ο σπαραγμός του παιδιού, που βρήκε νεκρό τον πατέρα του!”.
Τι φοβερό! Να ξυπνάς μέσα στη νύχτα και από ένστικτο να περνάς μια βόλτα από το δωμάτιο των γονιών σου, απλά να τους δεις, να επιβεβαιώσεις την παρουσία τους. Πόσες φόρες δεν το κάναμε κι εμείς και πόσες φορές δεν αντιληφθήκαμε τα δικά μας παιδιά να πράττουν το ίδιο; Και τελικά να καταλαβαίνεις πως κάτι δεν πάει καλά. Να λες “Μπαμπά; Μπαμπά;” αλλά ο πατέρας σου να μην απαντά. Να τον ταρακουνάς και να μην ανταποκρίνεται. Ο πατέρας σου να μη βρίσκεται πια στη ζωή. Να έχει πετάξει για άλλους κόσμους και να μην έχει προλάβει ο ένας να χαιρετίσει και να αγκαλιάσει τον άλλο.

Ο μπαμπάς που έτρεχε μαζί σου, σε πείραζε, κάνατε μαζί χαζομάρες, σε προστάτευε, σε βοηθούσε, πλέον είναι νεκρός. Ο μπαμπάς σου, ο ήρωάς σου, ο καλύτερός σου φίλος, έφυγε και σε άφησε πίσω μόνο σου. Και τώρα τι θα κάνεις; Σε ποιον θα στηριχθείς;

Το μέγεθος του σοκ δεν είναι μετρήσιμο. Μόνο όσοι το έχουν ζήσει ή έστω πέρασαν ξυστά από μια τέτοια εμπειρία μπορούν να το καταλάβουν.

Ο βιοπαλαιστής πατέρας δε θα δει το γιο του να μεγαλώνει και ο γιος του δε θα τον έχει δίπλα του για να τον καμαρώνει και να του δίνει δύναμη στα πρώτα ανεξάρτητα βήματά του.

Την ίδια στιγμή μια ακόμη τραγική ιστορία με θύμα ένα άλλο παιδί ερχόταν να μου δώσει το δεύτερο χαστούκι. Ένα 7χρονο παιδάκι αφού ξυλοκοπήθηκε άγρια από τους γονείς του, εκδιώχθηκε από το σπίτι του! Και ω του θαύματος! Οι γονείς είναι ευηπόληπτα μέλη της σάπιας κοινωνίας και μάλιστα δικαστικοί όπως διάβασα στο sigmalive. Ο Θεός να σε φυλάει από τέτοιους δικαστές. Μα τι στην ευχή μπορεί να έκανε ένα 7χρονο παιδί για να φάει τόσο ξύλο και μετά ο πατέρας του να το διώξει! Τι έκανε; Έσπασε ένα πιάτο; Λέρωσε τον τοίχο; Τρύπησε το χαλί; Τι έκανε ώστε να υποστεί αυτές τις συνέπειες που διέλυσαν την οικογένειά του;

Αυτές οι δύο δραματικές ιστορίες έχουν φυσικά μικρή σημασία. Σιγά τώρα. Πέθανε ο πατέρας σου στον ύπνο ή σε πλάκωσαν στο ξύλο και σε έδιωξαν από το σπίτι! Ας πρόσεχες! Με αυτά θα ασχολούμαστε τώρα; Τα πραγματικά διλήμματα της ζωής, τα σοβαρά προβλήματα μας είναι η ευρωζώνη, η δραχμή, οι μπαμπούλες, η ακυβερνησία, ο κος Σόιμπλε κτλ.

Ας σταματήσουμε όμως για λίγο το χρόνο κι ας βάλουμε τον εαυτό μας στη θέση των παιδιών αυτών ή ας φανταστούμε πως ξυπνάμε μέσα στη νύχτα και ο άνθρωπός μας ή το παιδί μας δεν αναπνέει.

Εγώ αυτό ορίζω ως καταστροφή στη ζωή και όχι κάτι άψυχα πατσαβουριασμένα βρώμικα παλιόχαρτα.

Ας αναλογιστούμε λοιπόν όλοι ότι υπάρχουν διλήμματα και ψευδοδιλήμματα, υπάρχουν προβλήματα και ψευδοπροβλήματα. Οι αριθμοί και τα μεγέθη -εύκολα ή δύσκολα- μπορούν να ξαναγίνουν, οι άνθρωποι ποτέ.

Ας μην χάσουμε και την ανθρωπιά μας. Είναι ότι μας απέμεινε. Αν είμαστε καλά, αν είμαστε γεροί και έχουμε ο ένας τον άλλο, θα ξαναφτιάξουμε και την πατρίδα μας. Δεν έχω καμία αμφιβολία.
Του Στρατή Μαζίδη

Η έλλειψη του πατρικού προτύπου διαταράσσει τις σύγχρονες κοινωνίες


ΤΕΤΆΡΤΗ, 9 ΜΑΪ́ΟΥ 20

Η έλλειψη του πατρικού προτύπου διαταράσσει τις σύγχρονες κοινωνίες

Σύμφωνα με πληροφορίες του thetrumpet.com που συγκέντρωσε για εσάς το pentapostagma.gr η Βρετανική κυβέρνηση αποκάλυψε τον προηγούμενο μήνα ότι περίπου τα δύο τρίτα των οικογενειών που αναγνωρίζει ως δυσλειτουργικές είναι μονογονεϊκές και έχουν αρχηγό μία μόνη μητέρα – ποσοστό που ξεπερνά κατά τρεις φορές τον εθνικό μέσο όρο. 

Επίσημη ερευνητική ομάδα που διερεύνησε τις αιτίες των ταραχών του Λονδίνου το περασμένο καλοκαίρι εστίασε τελικώς στο αίτιο της οικογενειακής διάλυσης – ειδικότερα στην έλλειψη ισχυρού ανδρικού προτύπου στις οικογένειες – ως κοινό παράγοντα της ζωής πολλών νεαρών που συνελήφθησαν. 

Επίσημοι αξιωματούχοι της τοπικής κυβέρνησης δήλωσαν ότι οι οικογένειες με πολλαπλά προβλήματα βρίσκονται σε ολική διάλυση. 

“Η απουσία ενός θετικού πατρικού προτύπου αποτελεί ένα τεράστιο πρόβλημα, και πολύ συχνά οι παρόντες πατέρες αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στα ναρκωτικά και στο αλκοόλ που διαλύουν την λειτουργικότητα της οικογένειας’’, δήλωσε ο Γραμματέας Κοινοτήτων και Τοπικής Κυβέρνησης Eric Pickles.

Υπολογίζεται ότι οι βρετανικές οικογένειες με πολλαπλά προβλήματα κοστίζουν στους φορολογούμενους περίπου 9δις λίρες τον χρόνο για επιδόματα και άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

Ενώ το οικονομικό κόστος για τους φορολογούμενους είναι τεράστιο, το συναισθηματικό κόστος για τα παιδιά είναι πολύ χειρότερα. Οι σπόροι της γονικής παραμέλησης σπείρουν καρπούς αυξανόμενης νεανικής βίας. Η νεολαία της Βρετανίας και άλλων εθνών διοχετεύουν την οικογενειακή τους απογοήτευση μέσω πρόκλησης καταστροφών, παραβατικότητας και απελπισίας. 

Η πατρότητα είναι ο κύριος θεσμός της κοινωνίας μας, αλλά εδώ και δεκαετίες οι εξελικτικοί επιστήμονες, οι φεμινίστριες και οι ψυχολόγοι επιμένουν ότι ο ρόλος του πατέρα είναι μη αναγκαίος – και ότι είναι εν ουσία υπό εξαφάνιση.

Όμως, τα στοιχεία δείχνουν μία εντελώς διαφορετική εικόνα: οι μονογονεϊκές οικογένειες της Βρετανίας αντιμετωπίζουν πολλαπλά προβλήματα, και οι νέοι γίνονται επιθετικοί και παραβατικοί, και βιώνουν τεράστια συναισθηματικά και ψυχολογικά βάρη...
pentapostagma.gr 

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Anders Behring Breivik: Παιδί διαζυγίου και του PAS



http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/norway/8659746/Norway-killer-Anders-Behring-Breivik-was-a-mummys-boy.html
'Norway killer: Anders Behring Breivik was a 'mummy's boy''
'The absent father is a theme that Anders returned to repeatedly in his rambling 1,500 page manifesto.'
'Anders grew up sharing a rented flat with his mother, their relationship forced even closer after his older stepsister Elisabeth moved to California.
His diary reveals an oddly conflicted of his mother – at once fond of her and furious at the liberal upbringing she gave him.
He wrote: "I do not approve of the super-liberal, matriarchal upbringing as it completely lacked discipline and has contributed to feminise me to a certain degree.'
«Ο δολοφόνος της Νορβηγίας: Anders Behring Breivik ήταν ένα 'παιδί της μαμάς'
«Η απουσία του πατέρα είναι ένα θέμα που ο Anders επαναλάμβανε στις 1.500 φλύαρες  σελίδας του μανιφέστου"
«Ο Anders μεγάλωσε σε ένα ενοικιαζόμενο διαμέρισμα με τη μητέρα του, τη σχέση τους ανάγκασε να είναι ακόμη πιο κοντά με από την μεγαλύτερη ετεροθαλή αδελφή του Ελισάβετ όταν μετακόμισε στην Καλιφόρνια.
Στο ημερολόγιό του αποκαλύπτει μια παράξενη σύγκρουση της μητέρας του και είναι έξαλλος με την φιλελεύθερη ανατροφή που του έδωσε.
Έγραψε: «Εγώ δεν εγκρίνω την υπερ-φιλελεύθερη, μητριαρχική ανατροφή καθώς δεν είχε εντελώς πειθαρχία και έχει επιβάλει σε μένα τον φεμινισμό σε κάποιο βαθμό».



Biography - Early life:
'He spent the first year of his life in London until his parents divorced when he was one year old. His father, who later married a diplomat, fought for his custody but failed. When Breivik was four, two reports were filed expressing concern about his mental health, concluding that Anders ought to be removed from parental care.[39] One psychologist in one of the reports made a note of the boy's peculiar smile, suggesting it wasn't anchored in his emotions but was rather a deliberate response to his environment.[40] Breivik lived with his mother and his half sister in the west-end of Oslo and regularly visited his father and stepmother in France, until they divorced when he was 12.'

'Πέρασε το πρώτο έτος της ζωής του στο Λονδίνο, έως ότου οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν ενός έτους. Ο πατέρας του, που αργότερα παντρεύτηκε ήταν διπλωμάτης, πάλεψε για την επιμέλεια του αλλά απέτυχε. Όταν Breivik ήταν τεσσάρων, δύο εκθέσεις υποβλήθηκαν εκφράζοντας την ανησυχία του για την ψυχική υγεία του, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο Anders πρέπει να αφαιρεθεί από τη γονική μέριμνα της μητέρας του. [39] Ένας ψυχολόγος σε μία από τις εκθέσεις σημειώσει το ιδιαίτερο χαμόγελο του παιδιού, γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν στηρίζεται στα συναισθήματα του, αλλά ήταν μάλλον μια σκόπιμη απάντηση στο περιβάλλον του. [40] Ο Breivik ζούσε με τη μητέρα του και την ετεροθαλή αδερφή του στο δυτικό μέρος του Όσλο και επισκέπτεται τακτικά τον πατέρα και τη θετή μητέρα του στη Γαλλία, έως ότου χώρισαν όταν ήταν 12.'  http://pateras-pateras.blogspot.com/2012/05/anders-behring-breivik-pas.html

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Διηγείται ένας πατέρας που τον μισούν τα παιδιά του

Μετά από τις εκατοντάδες δημοσιεύσεις και ακτιβιστικές δράσεις στο Βέλγιο για να εξηγήσουν τι είναι το PAS - Parental Alienation Syndrom) Σύνδρομο Γονικής Αλλοτρίωσης-Αποξένωσης, πέρισυ, ψηφίστηκε ο νόμος για την συνεπιμέλεια που είχες απεριόριστα ευεργετικά αποτελέσματα. Ηταν από τις τελευταίες χώρες που υιοθέτησαν την ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ως καταλληλότερη λύση (από όλες που είναι επίσης κακές).
Un père, détesté par ses enfants, raconte  L.B.  Mis en ligne le 11/11/2002
Privé de ses enfants, retenus quatre ans au Kenya, Olivier Limet est un père aliéné. Il a retrouvé ses aînés, pas le cadet. Et la vie demeure très difficile.
Souvent relatée par les médias, l'histoire d'Olivier Limet est peut-être connue. Devenu, malgré lui, le symbole du parent victime de rapt international, il est aussi ce qu'on appelle un parent aliéné, puisque son ancienne femme le dénigre totalement auprès de ses enfants.
C'est dans le cadre de notre article sur le syndrome d'aliénation parentale que nous l'avons rencontré.

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Elections 2012. Γαλλικές εκλογές

Τελικά αποτελέσματα Γαλλικών προεδρικών εκλογών. Μη ξεχνάτε οτι σε λίγες εβδομάδες υπάρχουν και βουλευτικές εκλογές, στη Γαλλία. Election du président de la République : proclamation des résultatsle 10 05 2012

Le Conseil constitutionnel a proclamé les résultats définitifs de l’élection présidentielle le 10 mai 2012 à 11 heures.
François Hollande a recueilli la majorité absolueMajorité absoluePlus de la moitié des suffrages exprimés. des suffrages exprimés requise pour être proclamé élu président de la République. François Hollande a obtenu 18 000 668 suffrages (51,64% des suffrages exprimés) et Nicolas Sarkozy 16 860 685 (48,36% des suffrages exprimés). Le taux de participation au second tour s’élève à 80,35% (soit un taux d’abstentionAbstentionNon participation à un scrutin de 19,65%). Les résultats proclamés par le Conseil tiennent compte des décisions d’annulation des suffrages prises quand le Conseil a constaté des irrégularités dans les opérations de vote. Sont ainsi annulés les suffrages émis dans les communes de Jozerand (Puy-de-Dôme), Artigue (Haute-Garonne), Saint-Rémy-sur-Creuse (Vienne), Villar-d’Arêne et Barret-sur-Méouge (Hautes Alpes) et les bureaux de vote 1 à 11 de Papeete (Polynésie française). Le Conseil considère cependant que le nombre d’incidents constatés est infime puisque ces annulations représentent un total de 8 571 suffrages sur plus de 37 millions de votants.
La proclamation des résultats autorise l’investiture du nouveau président de la République. Celle-ci doit se tenir le 15 mai 2012, le mandatMandatDurée d’exercice d’une fonction élective de Nicolas Sarkozy se terminant le 15 à minuit. Traditionnellement, l’entrée en fonction d’un nouveau président de la République se déroule lors d’une cérémonie solennelle : le président élu entre au Palais de l’Élysée par la cour d’honneur, passe devant un détachement de la Garde républicaine. Il a un entretien avec son prédécesseur, puis il reçoit des mains du grand chancelier de la Légion d’Honneur les insignes de grand croix de la Légion d’Honneur. La cérémonie d’investiture proprement dite a ensuite lieu dans la salle des Fêtes. Elle comporte : la lecture par le Président du Conseil constitutionnel de la proclamation des résultats de l’élection, la signature par le président élu du procès-verbal d’investiture, la présentation au nouveau président de la République par le grand chancelier de la Légion d’Honneur du collier de grand maître de l’Ordre, l’allocution du nouveau président de la République, la présentation des personnalités invitées (corps constitués, doyen du corps diplomatique, invités personnels).