Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Δωρεά από ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ στους φτωχούς

Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ το οποίο συμπεριέλαβε μέλη του στα ψηφοδέλτια της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, δηλώνει οτι από Δευτέρα 26/01/2015, όταν δηλαδή θα έχουν ορκιστεί οι βουλευτές μας, αντί για αποζημιώσεις, έξοδα γραφείου, κτλ, θα οργανώσει εστιατόρια φτωχών και ανεύρεση εργασία των ανέργων, σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα.
Θα επιβάλει κανόνες χρηματοδότησης τέτοιων προγραμμάτων από την Ε.Ε. με αποτέλεσμα να έχουμε βελτίωση σε λίγες εβδομάδες.
Θα στηρίξει την επιβολή νόμου προστασίας της πρώτης κατοικίας.
Θα απαλλάξει τους φτωχούς από τα βάρη της εφορίας και θα επιβάλλει 'συσάχθεια'.
Θα επιβάλλει τη γονεική ισότητα και θα φέρει νέους νόμους για τα διαζευγμένα ζευγάρια και τα παιδιά τους.

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Δώστε μας την ευκαιρία

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ και εγώ προσωπικά, ζητούμε την ψήφο σας για να χρησιμοποιηθεί με τον σωστότερο τρόπο. Δεν είμαι πολιτικός και αφιέρωσα τη ζωή μου σε ανιδιοτελείς σκοπούς και για τους συνανθρώπους μου. Τώρα, στη δύσκολη στιγμή, ζητώ από τα εκατομμύρια των φοιτητών που δίδαξα το ήθος και την ελπίδα, από τις δεκάδες χιλιάδες των συνανθρώπων που στήριξα έμπρακτα, από τις εκατοντάδες χιλιάδες απελπισμένων διαζευγμένων που βοήθησα και οι οποίοι διάβασαν τις ανακοινώσεις, έρευνες και ακτιβισμό μου, από τους νέους που έχουν επενδύσει επάνω μας,

Ζητούμε να μας στηρίξουν τη Κυριακή 25/01/15, στην τόσο σημαντική εκλογική μάχη.
Ας ξεχάσουν αυτή τη φορά τις δεσμεύσεις τους, ας μην επηρεαστούν από τους πλάνους ρήτορες, ας μην απέχουν. Μία μόνο φορά τους ζητώ κάτι, και μάλιστα είναι για όφελός τους. Πιθανόν να μην υπάρχει άλλη ευκαιρία. Κάθε άλλη επιλογή, θα είναι χαμένη ψήφος.
Ψηφίστε ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, για να συνεχίσουμε με θεσμικό ρόλο το έργο μας με λεβέντικο τρόπο.
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς.

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Θέλω, ξέρω και μπορώ να αλλάξω τη χώρα μας. Οχι λόγια αλλά έργα

Ηθελα να αλλάξω τον κόσμο και να απαλλάξω τη χώρα μας από τις βδέλες, τα ερπετά και τα παράσιτα. Ημουν οραματιστής και με τις γνώσεις μου, την εργατικότητά μου και την αποτελεσματικότητα με την οποία διαχειρίζομαι δημόσιες υποθέσεις, νόμιζα οτι μπορούσα μόνος μου. Ομως, αποδείχθηκε οτι για αλλάξεις τα πράγματα πρέπει να μπεις στο σύστημα και από μέσα να το ανατρέψεις. Για τους λόγους αυτούς, το κατεστημένο έκανε τα πάντα για να με αποτρέψει.
Με φθόνησαν γιατί είχα ικανότητες οργανωτικές και μάζεψα απελπισμένο κόσμο ενάντια στις ομάδες και συντεχνίες. Δεν έχω εξαρτήσεις και ούτε είμαι υποτελής όπως χρειάζεται η εξουσία ανθρώπους με σκυμένο κεφάλι. Δεν συνεργάστηκα με τη διαπλοκή και δεν έκανα τίποτα με ανταλλάγματα.
Αγωνίζομαι τριάντα χρόνια σε πολλούς τομείς και να πως μπορώ να αλλάξω:
1) Την κοινωνική πολιτική και την υγεία για την ελάφρυνση από τα ψυχολογικά και άλλα κοινωνικά βάρη. Εχω δημιουργήσει από το μηδέν πολλούς συλλόγους με έργο τεράστιο σε χωρισμένα ζευγάρια, σε παιδιά διαζυγίων και ομαδική βοήθεια με πρακτικά αποτελέσματα, τελείως αφιλοκερδώς.
2) Να αλλάξω τη δικαιοσύνη που έγινε μόνο για τους πλούσιους και τους έχοντες. Να αλλάξω το οικογενειακό δίκαιο και κάθε τι που έχει σχέση με τη στήριξη των απόρων. Ακόμα και οι νομικοί ζητούν τη βοήθειά μου και τα βιβλία μου διαβάζονται από δικαστικούς. Εκανα ανατροπές με τον ακτιβισμό μου.
3) Την παιδεία που υπηρέτησα τριάντα έξι χρόνια και με την μεταδοτικότητά μου, την καλοσύνη μου και τις γνώσεις μου, έδειξα το σωστό δρόμο στη νεολαία. Εισήγαγα 'καινά δαιμόνια' που το κατεστημένο δεν ήθελε για να ελέγχει τους νέους. Αν και με συκοφάντησαν για να πετύχουν το στόχο τους, δεν πέτυχαν όλα: Διετέλεσα Πρόεδρος-Προιστάμενος Τμήματος, Υπεύθυνος Τομέα, κτλ, και το έκανα να έχει τεράστιες διεθνείς επιτυχίες, να αναγνωριστεί και να διαπρέψει.
5) Στον Πολιτισμό μπορώ να προσφέρω, έχοντας ήδη εμπειρία από αρχιτεκτονική, αισθητική, διαχείριση του πολιτισμού, και στην ανάπτυξη των πόλεων και της περιφερειακής ανάπτυξης. Να απαλλάξω τη γραφειοκρατία και τις ατέρμονες ουρές του πολίτη. Σ'αυτό βοηθά και η εμπειρία μου και γνώσεις πληροφορικής.
Να σταματήσει ο πολίτης να φοβάται τον κάθε δημόσιο υπάλληλο που κατέχει μια θέση και εξουσιάζει λόγω πολιτικής διαπλοκής και εξαρτήσεων και να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια.
Να σταματήσει η αιμοραγία εξόδου από τη χώρα των νέων.
Να σταματήσει η φορολογική αφαίμαξη των φτωχών λόγω μνημονίων.
Να υπάρχει αξιοκρατία σε όλο το φάσμα των προσλήψεων.
Να αποκτήσουν ελπίδα όλοι οι πολίτες και να γίνει η χώρα μας ανθρώπινη και όχι γερόντων και τουριστικός φθηνός προορισμός όπως τον έχουν προγραμματίσει.
Ψηφίστε ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ για να μπορέσω να εφαρμόσω τα σχέδιά μου και το όραμά μου για τη χώρα μας όπως το έκανα πάντα αφιλοκερδώς.
Για Αγάπη, Ισότητα, Δικαιοσύνη, Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ελευθερία, Αδελφοσύνη.

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Ενα σημαντικό κίνημα για την οικογένεια. Του Μελέτη Μελετόπουλου (Kontra News)

Ελαβα μία συγκλονιστική επιστολή από τον δρα Νίκο Σπιτάλα, καθηγητή και ιδρυτή του ΣΥ.Γ.Α.Π.Α. (Συλλόγου για την Προστασία της Πατρικής Αξιοπρέπειας).
Ο Σπιτάλας ασχολείται τριάντα χρόνια με τη μεγάλη υπόθεση του διαζυγίου και του καταρρέοντος θεσμού του γάμου, και των επιπτώσεών του στην ψυχική υγεία των παιδιών.
Στην μακρά επιστολή του, ο δρ Σπιτάλας επισημαίνει ορισμένα συγκλονιστικά ζητήματα, που ομολογώ ότι δεν είχα συλλάβει σε όλο τους το εύρος. Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν ένα εκατομμύριο διαζευγμένα ζευγάρια και 20.000 επίσημα-νομικά διαζύγια το χρόνο. Υπάρχει πλήθος δικαστικών διεκδικήσεων, κακοποιήσεων ή δήθεν κακοποιήσεων και καθημερινές ιστορίες παράνοιας που διαδραματίζονται στα δικαστήρια.
Υπάρχουν, επισημαίνει ο κ. Σπιτάλας, ένα εκατομμύριο διαζευγμένα ζευγάρια, δηλαδή 2 εκατομμύρια ενηλίκων με κατάθλιψη από τις οικογενειακές συγκρούσεις, και ένα εκατομμύριο παιδιών διαζευγμένων γονέων.
Δραματική επίπτωση είναι το Σύνδρομο της Γονικής Αλλοτρίωσης-Αποξένωσης (PAS-Parental Alienation Syndrome), που έχει μελετήσει από το 1970 ο Gardner αλλά και άλλοι ψυχίατροι και νομικοί από όλο τον κόσμο.
Στην Ελλάδα, η νομοθεσία, αλλά κυρίως οι δικαστικές αποφάσεις, παραδίδουν τα παιδιά στον έναν γονέα, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων στη μητέρα, περιορίζοντας τον πατέρα σε λίγες ώρες «επικοινωνίας» με τα παιδιά του κάθε εβδομάδα (!!!). Που και αυτές διακυβεύονται από την πλύση εγκεφάλου και την υπονόμευση που συνηθέστατα επιχειρείται εις βάρος του πατέρα από τη μητέρα και την οικογένειά της. Έτσι, τα παιδιά των διαζυγίων αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα από την έλλειψη του ενός γονέα, από τις νομικές αντιδικίες και την πλύση εγκεφάλου/συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του γονέα που δεν έχει την επιμέλεια και που στην πράξη βλέπει το παιδί του σπανίως ή καθόλου εξ’ αιτίας των δικαστικών αποφάσεων και της κακής εκτέλεσής τους.
Και αν αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά, οι βαθύτερες επιπτώσεις όπως τις περιγράφει ο κ. Σπιτάλας σοκάρουν: το μονογονεϊκό περιβάλλον είναι προβληματικό για την ομαλή διαμόρφωση της ψυχοσύνθεσης του παιδιού. Η έλλειψη πατρικού προτύπου δημιουργεί προβληματικές προσωπικότητες. Αλλά και η φθορά των ενηλίκων είναι μεγάλη, διότι οι διαζευγμένοι με ανήλικα παιδιά βρίσκονται στις παραγωγικές ηλικίες. Το κράτος όμως αδιαφορεί και αδρανεί. Μήπως, διερωτάται ο κ. Σπιτάλας, κατά βάθος αρέσκεται να κυβερνά ανθρώπους εξαρτώμενους, υποτελείς και ψυχολογικά ασθενείς;
Οι μισές περίπου υποθέσεις που εκδικάζονται καθημερινά στα δικαστήρια, έχουν σχέση με οικογενειακά θέματα. Όμως οι λειτουργοί της δικαιοσύνης και της υγείας είναι ανημέρωτοι, οι δάσκαλοι το ίδιο, οι αστυνομικοί είναι αμήχανοι, και καμία υπηρεσία δεν έχει την κατάλληλη υποδομή αν αντιμετωπίσει περίπλοκες οικογενειακές καταστάσεις.
Στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η νομοθεσία και οι κρατικές υπηρεσίες έχουν λύσει εδώ και δεκαετίες αυτά τα θέματα: ίσα δικαιώματα στους δύο γονείς, θεσμός της διαμεσολάβησης, αυστηρές ποινές γιά την παρεμπόδιση επικοινωνίας και τις ψευδείς κατηγορίες εναντίον του άλλου γονέα, ποινικοποίηση του Συνδρόμου Γονικής Αλλοτρίωσης-Αποξένωσης (PAS-Parental Alienation Syndrome), αντικατάσταση του όρου κατοικία με την έννοια της εναλλασσόμενης κατοικίας και ποινικοποίηση της μετακόμισης εντός και εκτός της χώρας του γονέα με τα παιδιά ως απαγωγής. Σημειωτέον ότι η Ελλάδα έχει καταδικασθεί διεθνώς τουλάχιστον τρεις φορές για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε αυτό το πεδίο. 
Ο κ. Σπιτάλας προτείνει εν κατακλείδι ειδικές κοινωνικές υπηρεσίες να επιλαμβάνονται του θέματος στην αρχή του διαζυγίου, να γίνεται διαμεσολάβηση ώστε να αποφεύγονται τα δικαστήρια, να υπάρχει συνεπιμέλεια, να τιμωρούνται οι γονείς που αποξενώνουν τα παιδιά από τον άλλον γονέα και τον συκοφαντούν, να υπάρχει ειδική εκπαίδευση στις νομικές σχολές, στις σχολές δικαστών και στις αστυνομικές σχολές κ.ά.
Προσθέτω και δύο δικές μου προτάσεις σε αυτές του κ. Σπιτάλα: οι υποθέσεις διαζυγίων να εκδικάζονται από ειδικά τετραμελή οικογενειακά δικαστήρια με μεικτή σύνθεση (δύο άνδρες-δύο γυναίκες) και να κατοχυρωθεί συνταγματικά η αυτόματη συνεπιμέλεια και ο απολύτως ίσος και χωρίς εκπτώσεις χρόνος επικοινωνίας των παιδιών με τους γονείς τους.
http://www.kontranews.gr/component/k2/item/32270-ena-simantiko-kinima

Συνέντευξη στη Δράμα για τις εκλογές: ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

Je suis Charlie - Είμαι μπαμπάς Τσάρλι

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ του Βασίλη Λεβέντη, θα συσπειρώσει νέους καθώς και απελπισμένους νοικοκυραίους

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Νίκος Σπιτάλας, Καθηγητής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης,
είναι ο ιδρυτής του κινήματος και του συλλόγου ΣΥ.Γ.Α.Π.Α. (www.sos-sygapa.eu )
Δηλώνει πάντα: Ανεξάρτητος, Ανένταχτος, Ακομμάτιστος Υπέρ των Νέων.
Γεννημένος στην Αλεξανδρούπολη από προσφυγική οικογένεια, κατέχει πτυχία:
Αρχιτεκτονικής, Πολεοδομίας, Χωροταξίας, Πληροφορικής, Μεταπτυχιακό
Ανάπτυξης & Οικονομίας, Διδακτορικό Αστικής Γεωγραφίας. Δίδαξε σε
Πανεπιστήμια Γαλλίας & Ελλάδος. Είναι συγγραφέας δέκα βιβλίων εμπορίου, εκατό
ερευνητικών-διδακτικών συγγραμμάτων και περισσότερες από 10.000 αναφορές σε
διαδικτυακές σελίδες για το ερευνητικό, διδακτικό & διοικητικό του έργο.
Έχει 100 δημοσιεύσεις και αγωνίζεται για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα παιδιών &
γονέων. Το διεθνές Ακαδημαϊκό έργο του παρουσιάστηκε σε 1000 έντυπα και
ηλεκτρονικά μέσα, σε δύο εγκυκλοπαίδειες και σε επιστημονικά περιοδικά.
Αναφέρεται σε εγκυκλοπαίδειες και σε επιστημονικά και καλλιτεχνικά περιοδικά.
Εχει κοινωνικό έργο από το 1982 και αγωνίζεται για ανθρώπινα δικαιώματα, ισότητα,
δικαιοσύνη, ελευθερία, αδελφοσύνη. Υπήρξε υποψήφιος Ευρωβουλευτής το 2014 και
στο νικητήριο ψηφοδέλτιο της τοπικής αυτοδιοίκησης Δράμας, ΠΟΛΗ & ΖΩΗ, το
2010. Έχει πάνω από 500 συμμετοχές σε μέσα ενημέρωσης.
Είναι υπέρ των πνευματικών και ψυχικών αγαθών και ουδόλως για τα επίγεια και
υλικά. Έχει 30 χρόνια εθελοντικής δράσης.
Σ’ όλη του τη ζωή, πρόσφερε και βοηθούσε τους άλλους. Η φτωχική του ζωή το
αποδεικνύει. Υπήρξε πρόσκοπος και εξαπτέρυγο.
Είχε προβλέψει την κατάρρευση αξιών στη χώρα μας λόγω πολιτικής διαπλοκής.
Επιθυμεί να βοηθήσει τα προσεχή χρόνια τη χώρα μας, σε μία θέση του
κοινοβουλίου.
Τώρα, στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015, συνεργάζεται με την ΕΝΩΣΗ
ΚΕΝΤΡΩΩΝ και είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.
Το προσωπικό του blog (http://spitalas.blogspot.com) έχει εκατοντάδες επισκέψεις
καθημερινά. Τιμήθηκε από τον Γάλλο Πρόξενο, από Δήμαρχο Γαλλίας, από φοιτητές,
από προσκόπους, από παράγοντες του Αθλητισμού.
e-mail: spitalas@gmail.com κιν: 6906275419
http://spitalas.blogspot.com, facebook : Νίκος Σπιτάλας, twitter : Spitalas
http://spitalas.blogspot.com
https://www.youtube.com/user/spitalas
http://www.veoh.com/list/u/spitalas
http://www.veoh.com/list/u/olganos
http://www.dailymotion.com/spitalas 

1ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ: ΕΥΡΩ ή ΔΡΑΧΜΗ με το Νίκο Σπιτάλα. Γονεική ισότητα για τους έ...

Το φιλί


Σήμερα, 14/01/2015, εφημερίδα KONTRA NEWS,

Στο σημερινό φύλλο της εφημερίδος KONTRA NEWS, σελίδα 2, υπάρχει ένα ωραίο άρθρο του Μελέτη Μελετόπουλου για το κίνημά μας.


Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Όταν προ πολλού, άρχισε στη χώρα μας να επιβάλλεται η κρίση αξιών και ανθρώπινων παραστρατημάτων που άγγιζαν τους πολιτικούς μας, τότε αποφασίσαμε να οργανώσουμε το κίνημά μας, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, στα πλαίσια του ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ που σαν βάση και αρχή έχει τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την Ισότητα και  την προστασία των παιδιών των προβληματικών οικογενειών.
Η κρίση στην Ελλάδα ξεκίνησε από 30ετίας με την ευημερία, την εύκολη κτήση χρημάτων, την λεγόμενη ‘πρόοδο’ σύμφωνα με τα δυτικο-ευρωπαϊκά και αμερικανικά δεδομένα και συνήθειες.
Ένα από τα ήθη της νέας τάξης πραγμάτων είναι και το διαζύγιο. Δηλαδή, με το πρόσχημα της γρήγορης λύσης του γάμου, της διευθέτησης των περιουσιακών και της λεγόμενης ‘ανεξαρτησίας’, χωρίζουν με την ευλογία της Πολιτείας και της Εκκλησίας, δίχως να υπάρχει κατάλληλη κουλτούρα για τα υπόλοιπα θέματα που κατά την άποψη των ειδικών είναι τα σπουδαιότερα: Τα παιδιά και το ηθικό μέρος της διάσπασης της έγγαμης συμβίωσης.
Ετσι, εμφανίζονται σήμερα, ένα εκατομμύριο διαζευγμένα ζευγάρια, 200.000 παιδιά εκτός γάμου, 20.000 επίσημα-νομικά διαζύγια το χρόνο.  Μαζί μ’αυτά, έχουμε διεκδικήσεις, κακοποιήσεις (ή δήθεν κακοποιήσεις, χάριν των συμφερόντων) και καθημερινές ιστορίες τρέλας που διαδραματίζονται στα δικαστήρια ή/και σε ψυχολόγους/κέντρα στήριξης.
Τα αποτελέσματα του μοντερνισμού έχουν και αυτή τη μορφή. Η νέα γενιά γαλουχείται με αυτά τα μοντέλα, με αυτές τις συνήθειες. Σ’αυτά προστέθηκαν και τα πρότυπα της τηλεόρασης που προβάλει συνεχώς και αδιαλείπτως τις ίδιες αυτές καταστάσεις, την μονογονική οικογένεια, την μάνα με παιδί, την δήθεν κακοποίηση.
Το Κράτος σε όλα αυτά έμεινε απαθές. Οι άνθρωποι που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται αλλά επιπλέον αρέσκονται να έχουν ανθρώπους εξαρτώμενους, υποτελείς και ψυχολογικά ασθενείς.
Οι μισές υποθέσεις που εκδικάζονται καθημερινά στα δικαστήρια, έχουν σχέση με τα οικογενειακά θέματα. Οι ψυχολόγοι/ψυχίατροι έχουν δουλειά. Ο κρατικός όμως μηχανισμός αποδείχθηκε ανεπαρκής και το νομοθετικό πλαίσιο ελλιπές. Οι λειτουργοί της δικαιοσύνης και της υγείας ανεπαρκείς και ανημέρωτοι, οι δάσκαλοι δίχως γνώσεις επί του θέματος, και καμία υπηρεσία δεν είναι σε θέση να διορθώσει τα εγκληματικά λάθη και ελλείψεις.
Η νέα γενιά, μεγαλώνει σε ένα κυκεώνα αποστροφής του συστήματος, δίχως το πρότυπο του πατέρα/άνδρα, με ψυχολογικά προβλήματα, παραβατικότητα και μίσος για την κοινωνία δίχως να αντιλαμβάνεται ότι το πρόβλημα προέρχεται από όσα τους δώσανε ως πρότυπα, χθες, όση (μισή) εκπαίδευση τους πρόσφεραν, όσα χτυπήματα δέχθηκε η οικογένεια έως τώρα από την αδιαφορία και καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που προέρχεται από το ίδιο το κράτος και την κρατική εξουσία. Η ανικανότητα διαχείρισης του άκρως πολιτικού θέματος των διαζυγίων σε συνδυασμό με την κατασπατάληση του χρήματος στο θέμα αυτό, έφερε την κατάντια της χώρας μας. Κανένας δεν ασχολήθηκε σοβαρά με το μέλλον των παιδιών μας. Και η Παιδεία έχει μέρος της ευθύνης, όπως η Δικαιοσύνη και οι υπεύθυνοι του Πολιτισμού, της Υγείας, της Ασφάλειας. Στο σημείο αυτό, να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί τα έχουν χαμένα όταν βρίσκονται  σε περιστατικά οικογενειακών υποθέσεων διότι δεν έχουν επίσης την κατάλληλη εκπαίδευση όπως και οι δάσκαλοι/καθηγητές. 

Η φθορά των ανθρώπων, η διακύβευση της αξιοπρέπειάς τους και η σπατάλη του δυναμικού της χώρας σε πάνε-έλα, χρονοβόρες διαδικασίες που αναγκάζουν να απουσιάζουν από την υπηρεσία τους και η χώρα μας να χάνει έμψυχο δυναμικό που μπορούσε να χρησιμοποιήσει ουσιαστικά και δημιουργικά διότι στις ηλικίες αυτές (30-50) που χωρίζουν συνήθως, θα μπορούσαν να απασχοληθούν σε εργασίες του κρατικού μηχανισμού και σε εποικοδομητικά θέματα.

Η κεντρο-δεξιά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που υποσχόταν λύση του προβλήματος των διαζευγμένων υπαναχώρησε και ποτέ δεν έκανε προσπάθειες για επίλυση του προβλήματος. Θέλουν αποξενωμένες γενιές παιδιών, ώστε να χαθεί η μνήμη άρα και η ιστορία, άρα και η χώρα μας, λαμβανομένου υπόψη ότι υπάρχουν ένα εκατομμύριο διαζευγμένα ζευγάρια, δηλαδή 2 εκατομμύρια ενηλίκων με κατάθλιψη από τις οικογενειακές διαφωνίες και ένα εκατομμύριο παιδιών που πολλά από αυτά έχουν την ψυχική διαταραχή του Συνδρόμου Γονικής Αλλοτρίωσης-Αποξένωσης.
Στην αρχή υποσχέθηκαν αλλά όταν πήραν τις εντολές τους άνωθεν, άρχισαν να υπαναχωρούν, να λοιδορούν και να πολεμάνε τον ιερό αυτό αγώνα σωτηρίας του έθνους. Βέβαια, ήταν δύσκολο διότι το θέμα έχει να κάνει και με την Παιδεία των νεοελλήνων και ο γράφων είναι καθηγητής τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. http://europeansocialmovement.blogspot.gr/2015/01/blog-post.html
Ο συνδικαλιστικός μας φορέας, ΣΥ.Γ.Α.Π.Α., ενημερώνει και προσπαθεί με τα ολίγα μέσα που διατηρεί να οδηγήσει στο σωστό δρόμο μακριά από υλικά αγαθά και με ιδεολογία του μέλλοντος και των νέων, από το έτος 2000. Στις προηγούμενες ευρωεκλογές ενδιαφερθήκαμε και συμμετείχαμε, για το σκοπό αυτό με το ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.
Στις προσεχείς εκλογές, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ όπου ο αγωνιστής Πρόεδρός του Βασίλης Λεβέντης αποτελεί εξαίρεση του κανόνα των διαπλεκόμενων πολιτικών της χώρας μας και με σπάνια καθαρότητα είχε διαβλέψει, όπως και εμείς την κατάντια του συστήματος.
Στελεχώσαμε στα ψηφοδέλτια με δικά μας μέλη και ζητάμε την ψήφο του Ελληνικού λαού, ώστε να δυναμώσουμε τη Βουλή με καθαρούς ανθρώπους.
Ζητάμε από τα εκατομμύρια των ζευγαριών που βιώνουν την αδικία και τη φτώχεια, που δεν έχουν τη δυνατότητα να μεγαλώσουν τα παιδιά τους αξιοπρεπώς, να μας δώσουν δύναμη με την ψήφο τους.
Νίκος Σπιτάλας, καθηγητής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ιδρυτής του ΣΥ.Γ.Α.Π.Α. και του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ (http://spitalas.blogspot.com).

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές και αγωνιστικό κάλεσμα

Αγαπητοί μου φίλοι και συνεργάτες. Περισσότερα από 30 χρόνια εκ των οποίων 16 αγωνίζομαι για ανθρώπινα δικαιώματα, ισότητα και προστασία των παιδιών των διαζυγίων.
Επειδή τα θέματα αυτά αφορούν το μέλλον της χώρας μας και είναι άκρως πολιτικά, δημιουργήσαμε προ έξι ετών, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ και προσπαθήσαμε πολιτικές παρεμβάσεις για την προστασία των οικογενειών και των παιδιών τους. Οι φτωχοί, άστεγοι, άποροι νυκοκυραίοι  που βρέθηκαν δίχως παιδιά και οικογένεια, έχουν σαν προστάτες εμάς και την οργάνωσή μας (ΣΥΓΑΠΑ). Σε δύο ευρωεκλογές, δηλώσαμε συμμετοχή και σε αρκετά ψηφοδέλτια αυτοδιοικητικών τοποθετήσαμε εκπροσώπους μας. Τώρα ήλθε η ώρα της συμμετοχής μας στις βουλευτικές εκλογές λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της χώρας μας όπου διαβλέπουμε μεγάλες αναταραχές, ανακατατάξεις και επιδείνωση των προβλημάτων των πολιτών και ιδίως των νέων. Αποφασίσαμε να στηρίξουμε την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ του Βασίλη Λεβέντη ο οποίος απέδειξε οτι είναι από λίγους καθαρούς πολιτικούς με βάση στο λόγο και τα έργα του και θα πλαισιώσουμε τα ψηφοδέλτια όλης της χώρας. Καλώ όλα τα 35.000 άτομα και νυκοκυριά που στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις, να μας βοηθήσουν στη νέα αυτή προσπάθεια και να δώσουν ψήφο στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΩΩΝ.
https://www.facebook.com/pages/%CE%9D%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%A3%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%AF-%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%BF%CE%B4%CE%AD%CE%BB%CF%84%CE%B9%CE%BF-%CE%95%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%9A%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%8E%CF%89%CE%BD/967429866608154

Οι ιστοσελίδες μας:
http://europeansocialmovement.blogspot.gr/
http://www.antidiaploki.gr/
Το σύνθημά μας ήταν πάντα: ΜΠΑΜΠΑ Σ'ΑΓΑΠΩ

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Νέα αρχή για την Ελλάδα μας: Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ και πάλι στις επάλξεις

Η προκύρηξη εκλογών ήταν αναμενόμενη, όταν το 80% του πληθυσμού της χώρας είναι σε απελπιστική κατάσταση, περισσότεροι από 30% είναι στην πλήρη φτώχεια, 60% των νέων στην ανεργία και οι υπόλοιποι στο εξωτερικό, όταν ένα εκατομμύριο ζευγάρια έχουν σοβαρά προβλήματα με τα παιδιά τους, όταν ο πληθυσμός της Ελλάδος έχει μειωθεί (όπως και οι γεννήσεις), αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε από τους πολιτικούς μας !
Η δεξιά το βιολί της: Συνέχεια της ίδιας μνημονιακής πολιτικής και καμία ελπίδα.
Τα νέα πολιτικά μορφώματα δεν έχουν όραμα (ούτε φυσικά και τα παλιά έχουν λύσεις).
Ομως, το μη χείρον βέλτιστο: Θα πρέπει κατ'αρχάς να δοκιμαστούν νέοι πολιτικοί, να μειωθούν οι θέσεις βουλευτών, να ψηφιστεί η απλή αναλογική και να δοθούν κίνητρα στη νεολαία για δουλειά και προπτική. 
Οι θέσεις του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ το οποίο παλεύει ενάντια στην ανισότητα και υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των παιδιών, έκανε προσπάθειες προ πολλού. Από το 2007 δήλωσε το παρόν στα πολιτικά δρώμενα διότι η πολιτική ενάντια στην οικογένεια και τους πτωχούς που ισχύει μέχρι σήμερα δεν έδωσε τίποτα. Απλώς έβλαψε τη χώρα μας και το είχαμε προβλέψει. Τώρα προβλέπουμε χειρότερα εάν δεν αλλάξει ριζικά αυτή η κατάσταση.
Η υποτίμηση των νοικοκυραίων από τους υπερόπτες της κυρίαρχης τάξης, στηριζόμενοι στις ομάδες, συντεχνίες, σε μερικούς νομικούς/δικαστικούς και σε άλλα διεθνή συμφέροντα, φέρνει καταστροφή.
Λαέ ξύπνα από το λήθαργο. Καταπατούν ακόμα και την ελευθερία του λόγου σου. Σου παίρνουν τα παιδιά σου. Σε ποδοπατούν. 
Εμείς θα συνεχίζουμε να δηλώνουμε παρόντες σε κάθε κίνηση που χρειάζεται την υποστήριξή μας, σύμφωνα με τις καταστατικές μας αρχές και τη συγκυρία.
Το 2007 δηλώσαμε την παρουσία μας στις ευρωεκλογές και είχαμε προτίμηση μεγαλύτερη και από 10%. Το 2010 στηρίξαμε με το 'Αρμα Πολιτών' στις εκλογές. Το 2014 συμμαχίσαμε με άλλα δύο κινήματα (ΠΚΚ & Δραχμή) και είμασταν υποψήφιοι. Σήμερα, δεν αφήνουμε τη χώρα μας στα χέρια των κατακτητών και θα βοηθήσουμε κόμμα ή κίνημα που δέχεται τις θέσεις μας.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ 
Το Ελληνικό Κοινωνικό Κίνημα δημιουργήθηκε από πολίτες που προσπαθούν να σώσουν την οικογένεια, τα παιδιά των διαζυγίων και τον άνθρωπο από την κοινωνική, πολιτική και οικονομική κατάντια της χώρας που προήλθε από την κρίση θεσμών και αξιών της χώρας μας.
Ανήκει στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Κίνημα των Ευρωπαίων πολιτών το οποίο διεκδικεί ισότητα, δικαιοσύνη και έξοδο από την παγκόσμια οικονομική κρίση. Η διακήρυξη αρχών δόθηκε στη δημοσιότητα προ πενταετίας (http://www.sos-sygapa.eu/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=22&Itemid=19&lang=el ) και μέσω του συνδικαλιστικού μας φορέα ΣΥ.Γ.Α.Π.Α. δια του οποίου δράσαμε επί 17 έτη, δώσαμε στη δημοσιότητα επιστημονικές έρευνες και με ακτιβισμό και καθημερινή ενόχληση των αρμοδίων προσπαθήσαμε να προβάλουμε τα σοβαρά προβλήματα της φτώχειας, κοινωνικής μιζέριας και προβλήματα του ενός εκατομμυρίου διαζευγμένων ζευγαριών με ευαισθητοποιημένους πολίτες.
http://60gr.files.wordpress.com/2014/04/cid_ii_1456e80badb5c084.png 
Ο Πρόεδρός μας αγωνίζεται 30 χρόνια για την ευημερία των διαλυμένων οικογενειών, τα ανθρώπινα δικαιώματα των παιδιών των διαζυγίων και για γονεϊκή ισότητα (http://spitalas.blogspot.com).
ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΟΣΑ ΛΕΓΑΜΕ ΠΡΟ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ 
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ (ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ (ΕΚΚ) www.sos-sygapa.eu 
 
Να τι λέγαμε:
Στη χώρα μας, προ πολλού, οι εξουσίες (νομοθετική, εκτελεστική, δικαστική, εκκλησιαστική) έχουν απογυμνώσει, αποδυναμώσει και αντικαταστήσει την λαϊκή, οικογενειακή και φυσική αρχή. 
Λίγοι πολιτικοί και κέντρα εξουσίας καταστρατηγούν ηθικούς και νομικούς κανόνες προς το συμφέρον ακόμη λιγότερων. 
Έπαψε το ενδιαφέρον προς την Παιδεία, τον Πολιτισμό, την Οικογένεια. Αυτό είχε σαν συνέπεια την αποδόμηση των θεσμών και χαλάρωση των ηθών με αποτέλεσμα την τελμάτωση της μεσαίας τάξης και απαξίωση των πολιτικών και της πολιτικής. 
Η ζοφερή πραγματικότητα απεικονίζεται στις συνέπειες του άστατου κράτους, της αναλγησίας και της ασυδοσίας. Η νεολαία δεν έχει οράματα και οι πολίτες δεν έχουν καμία προστασία. 
Η σημερινή πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί από τις εργασιακές και κοινωνικές ανισότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και με ιδιαίτερη έμφαση στη χώρα μας, από τη κακή λειτουργία του Κράτους και την κοινωνική και πολιτική παραλυσία, οδήγησαν απλούς πολίτες να πάρουν πρωτοβουλίες προς όφελος των παιδιών τους, της οικογένειας και της πατρίδος τους. 
Το Σύστημα αρχών της χώρας μας δεν είναι παιδοκεντρικό και όλοι είναι αδιάφοροι για την κατάληξη της νεολαίας των 600 ευρώ και των διαζευγμένων των 300 ευρώ (λέγαμε προ εξαετίας, τώρα είναι των 100 ευρώ). 
Οι γονικές σεξιστικές διακρίσεις τόσο στην οικογένεια όσο και στα εργασιακά των δύο φύλων (ανδρών-γυναικών) όχι μόνο δεν γίνονται σεβαστά αλλά δεν είναι ούτε και αναγνωρισμένα τα δικαιώματά τους. 
Στη χώρα μας, η έλλειψη ωριμότητας και πολιτισμού για τα οποία αποκλειστική ευθύνη φέρει η Πολιτεία η οποία δεν φρόντισε ούτε να εκπαιδεύσει ανθρώπους αλλά και ούτε και να τους προστατεύσει από κινδύνους έχουν αρνητικές συνέπειες στα παιδιά. 
Η σημερινή αντίληψη που στηρίζεται σε παρωχημένα κοινωνικά στερεότυπα, όπου ο γονεϊκός ρόλος δεν αναγνωρίζεται σαν βασικό στοιχείο της προσωπικότητας και της συναισθηματικής ωρίμανσης και ολοκλήρωσης αλλά σαν δευτερεύον χαρακτηριστικό σαφώς παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα των διαζευγμένων γονέων και τους κατατάσσει σε πολίτες δευτέρας κατηγορίας. 
Στην Ελλάδα τρία εκατομμύρια διαζευγμένων και ένα εκατομμύριο παιδιών τους βρίσκονται σε νομική και διοικητική εκκρεμότητα. Στο σύνολο των κρατών της ευρωπαϊκής ένωσης υπολογίζονται περί τα 200 εκατομμύρια χωρισμένων και απελπισμένων πολιτών. 
Σαν ενεργοί πολίτες στοχεύουμε σε μια κοινωνία με κέντρο της τον άνθρωπο έχοντας συνειδητοποιήσει τον ρόλο μας μέσα σ’αυτήν και ορμώμενοι από τα παραπάνω, από την ευαισθησία μας ως γονείς αποφασίσαμε να ιδρύσουμε το κίνημα αυτό για την στήριξη της ελληνικής οικογένειας, των παιδιών, των γονέων αλλά και κατ’επέκταση του μέλλοντος της ελληνικής κοινωνίας. 
Το εκρηκτικό ποσοστό των διαζυγίων, το τρομακτικό ποσοστό των παραβατικών ανηλίκων που προέρχονται από μονογονεϊκές οικογένειες, τα ναρκωτικά, τα ψυχολογικά και άλλα προβλήματα των παιδιών εξασφάλισε την πλήρη προβληματική οργάνωση της κοινωνίας μας. Η εισαγωγή νέων ηθών και αξιών δημιούργησε κοινωνικό-οικογενειακό πρόβλημα. 
Η ανυπαρξία κοινωνικών δομών-υπηρεσιών, η ανυπαρξία οικονομικής στήριξης των φτωχών και διαζευγμένων, η ανυπαρξία παιδείας των νέων φέρνει δύσκολες στιγμές στη χώρα μας. 
Επιθυμούμε να διασφαλίσουμε την συνεργασία όλων των ενδιαφερομένων, να ενσωματώσουμε την αναγκαία επιστημονική υποδομή, να προσφέρουμε στην κοινή γνώμη και στο εκλογικό σώμα ένα αξιόπιστο και αντιπροσωπευτικό δείγμα δεδομένων, με βάση τα οποία θα αποφασίσει και θα θελήσει να εκφραστεί πολιτικά από εμάς. 
Το εκλογικό σώμα, στην παρούσα συγκυρία, αποκεντρώνεται προς τα μικρά κόμματα όπως το δικό μας. Ο βασικός μας στόχος είναι, να αντιπροσωπευθούμε στην Ευρωβουλή και με τη δυναμική αυτή να φέρουμε ευρωπαϊκά πρότυπα στη χώρα μας. Εδώ κυριαρχούν οι ψήφοι διαμαρτυρίας. 
Στο παραπάνω πλαίσιο, εμείς βρισκόμαστε σε ίση απόσταση από όλα τα κόμματα, βεβαίως και από τα δύο μεγαλύτερα «κόμματα εξουσίας». Συμμεριζόμαστε τις θετικές τους απόψεις, κρίνουμε τις αρνητικές. Αλλά, όσον αφορά την πολιτική μας στάση, κυρίως ως πολιτική συνεργασιών, δεσμευόμαστε ότι δεν πρόκειται εμείς να αποτελέσουμε παράγοντα πολιτικής κρίσης. Για να επιτευχθεί ο σκοπός της κοινωνικής μεταρρύθμισης χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, και, στο παραπάνω πλαίσιο, εφόσον αντιπροσωπευθούμε στην Βουλή, θα συνεργαστούμε και θα στηρίξουμε οποιοδήποτε κόμμα δείξει ότι είναι ικανόνα κυβερνήσει, με εμάς ή και χωρίς εμάς, με τον ειδικό σκοπό να προωθήσουμε την μεταρρύθμιση που έχουμε οραματιστεί και δουλεύουμε να υλοποιήσουμε. 
Η οργάνωση και η δράση μας εξυπηρετούν την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. 
Στο παραπάνω πλαίσιο, η δράση μας και η συνεργασία μας με οποιονδήποτε τρίτο φορέα, δεν είναι άνευ ορίων. Όλες μας οι ενέργειες, εντός και εκτός Βουλής, όπως και η πολιτική στήριξη που θα επιλέξουμε να δώσουμε σε ενέργειες τρίτων, δεσμεύονται στους σκοπούς μας, από τη μια μεριά στην προώθηση της κοινωνικής μεταρρύθμισης που οραματιζόμαστε, από την άλλη στην υποστήριξη κάθε προοδευτικής, κοινωνικής, αναπτυξιακής ή οικολογικής πρωτοβουλίας ή κίνησης, στην κατεύθυνση της κοινωνικής δικαιοσύνης. 
Τα κινήματα των Καναδών, Αμερικανών, Αυστραλών και δυτικοευρωπαίων έδωσαν λύσεις και απαντήσεις πριν από πολλές δεκαετίες. 
Οι Ισπανοί, Βέλγοι, Γάλλοι, Άγγλοι, Ολλανδοί, Κύπριοι, Μαλτέζοι, κτλ, ασχολούνται με την ευρωβουλή κατά τα δικά μας πρότυπα. 
Για μια κοινωνία δίκαιη, δίχως δογματισμούς. 
Για δικαίωμα στη Παιδεία, τον Πολιτισμό, την Υγεία και τη Δικαιοσύνη. 
Για νέα οικονομική ώθηση της χώρας μας και βοήθεια των φτωχών πολιτών. 
 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ 
http://europeansocialmovement.blogspot.gr 
2310524285 / 6942989785 Φράγκων 19 Θεσσαλονίκη

http://sygapathinas.wordpress.com/2014/04/19/%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%B9%CE%B F-%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%B F%CE%B3%CE%B5%CF%83/