Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Andam όπως Breivnik: Το διαζύγιο 'τρελαίνει' κάποια παιδιά λόγω επιμέλειας

- Είχε τσακωθεί η ίδια με τους υπεύθυνους του σχολείου και του έκανε μαθήματα στο σπίτι

- Ο Ανταμ Λάνζα την εκτέλεσε με 4 σφαίρες την ώρα που κοιμόταν
- Ανείπωτος ο θρήνος στο Νιουταουν για τα 20 παιδάκια και τις δασκάλες τους
- Ομπάμα: Δεν είστε μόνοι - Σήμερα κηδεύονται οι δυο πρώτοι μαθητές

Ο άνθρωπος που όπλισε το χέρι του Ανταμ Λάντζα δεν ήταν άλλος από την μητέρα του. Αυτό δείχνουν πλεον όλα τα στοιχεία που συλλέγουν οι αρχές λίγα 24ωρα μετά την τραγωδία με 26 νεκρούς, στο σχολείο Sandy Hook του Νιουτάουν του Κονέκτικατ.

Φίλοι και συγγενείς βοηθούν τους αστυνομικούς να φτιάξουν το προφίλ της Νάνσι και οι περισσότεροι την περιγράφουν ως μια παρανοϊκή γυναίκα η οποία πίστευε ότι ο κόσμος οδεύει προς την βίαιη οικονομική κατάρρευσή του!

Μάλιστα, η υστερία της ήταν τόσο μεγάλη που είχε μετατρέψει το σπίτι της σε ένα είδος καταφυγίου γεμάτο όπλα, τρόφιμα μακράς διάρκειας και μεγάλες ποσότητες νερού.

Η 52χρονη Νάνσι Λάνζα προετοιμαζόταν για το τέλος του πολιτισμένου κόσμου εδώ και χρόνια και για τον λόγο αυτό είχε φέρει και τα δυο αγόρια της σε επαφή με τα όπλα.

Πως την εκτέλεσε
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=180631&catid=7
Η μητέρα του βρέθηκε με 4 σφαίρες στο κεφάλι στο κρεβάτι της. Πιθανότατα την εκτέλεσε την ώρα που κοιμόταν και στην συνέχεια πήρε τρία από τα όπλα της και πήγε να σκορπίσει τον θάνατο στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook.

Ποιά ήταν η Νανσι Λάνζα

Η θεία του Ανταμ, Μάρσα λέει ότι η νύφη της η Νάνσι, ήταν αυτάρκης και μιλούσε πολύ για το τέλος του κόσμου που ερχόταν.

Από την άλλη λέει ότι ήταν προσεκτική με τα όπλα στο σπίτι αλλά δεν έκρυβε από κανέναν ότι έχει μεγάλη συλλογή από όπλα.

Πάντα καυχιόταν για την συλλογή της στο μπαρ της περιοχής και τα επιδείκνυε σε όποιον το ζητούσε.

Ο κηπουρός της θυμάται ότι την έβλεπε συχνά να πηγαίνει για σκοποβολή με τα δυο αγόρια της.

Ενα από τα περίεργα με αυτή την γυναίκα ήταν επίσης ότι δεν επέτρεπε σε κανέναν να δει το εσωτερικό του σπιτιού της.

"Χτυπούσα το κουδούνι και ερχόταν έξω να μου μιλήσει κλείνοντας την πόρτα πίσω της", θυμάται ο κηπουρός.

To ίδιο λένε και οι γείτονες και οι φίλοι της. Ποτέ δεν τους κάλεσε μέσα στο σπίτι της παρά το γεγονός ότι εκείνη πήγαινε στα δικά τους. Δεκαπέντε χρόνια ήταν στην γειτονιά και πάντα όταν αρχόταν η σειρά της να "ανοίξει" το σπίτι της στους γείτονες πάντα έβρισκε μια πρόφαση.

Σε αντίθεση με την μητέρα η οποία ήταν έστω και κατ' αυτό τον τρόπο κοινωνική, οι γείτονες δεν ήξεραν καθόλου τον Ανταμ.

Η αστυνομία προσπαθεί να συναρμολογήσει έναν σκληρό δίσκο που βρήκε κατεστραμμένο μέσα στο δωμάτιο του μακελάρη αλλά δεν ελπίζουν να βρουν εκεί μέσα τα αληθινά κίνητρα της αποτρόπαιας πράξης του.

Το μόνο που έκανε στον υπολογιστή ήταν να παίζει βίαια παιχνίδια και τίποτε άλλο.
Η Νάνσι Λάνζα, πρόσφατα σταμάτησε να δουλεύει για να περνάει περισσότερο χρόνο με τον "προβληματικό" γιο της.
Παρά τις πρώτες πληροφορίες που την ήθελαν να είναι δασκάλα στο μοιραίο σχολείο, δεν είχε καμία σχέση με αυτό.
Ο μεγάλος της γιος, ο Ράϊαν έχει στα 24 του χρόνια ήδη μια πετυχημένη καριέρα στα οικονομικά.
Οταν ήταν μικρος, ο Ράϊαν πρόσεχε τον μικρό αδερφό του ο οποίος ήταν ένα "δύσκολο" παιδί.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ο μικρός Ανταμ τελείωσε το σχολείο στο σπίτι του αφού η μητέρα του τσακώθηκε με τους υπεύθυνους του σχολείου.

Μετακόμισαν στο Sandy Hook το 1998 και δέκα χρόνια αργότερα οι Λάνζα πήραν διαζύγιο.
Εκείνη δεν χρειάστηκε μετά το διαζύγιο να δουλέψει αφού η διατροφή που της έδινε ο σύζυγός της Πήτερ, ήταν πάνω από 200.000 δολάρια.
Περισσότερα, στο κείμενο:  http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/12/blog-post_2646.html

Μετά το Οσλο, το Κονέκτικατ

Πάλι παιδί διαζυγίου με Σύνδρομο Αλλοτρίωσης-Αποξένωσης

Μοναχικός με προστατευτική μητέρα και αποξενωμένος από τον πατέρα του, όπως και ο Μακελάρης του Οσλο Μπρειβνικ, ο Ανταμ Λάντζα, έχοντας το Σύνδρομο PAS (Parental alienation Syndrome), είχε πρώτα κακία με τον πατέρα, μετά τη μητέρα του και στη συνέχεια ενάντια σε όλο το κόσμο. Αυτά τα παιδιά μισούν όλους και έχουν παρανοικήξ διάθεση που προέρχεται από την.....

αποξένωση, την πλύση εγκεφάλου, τις δικαστικές περιπέτειες και το διαζύγιο (κυρίως). Ντροπαλά καλά παιδιά της μαμάς αλλά με πολύ εσωτερικό θυμό κατά της κοινωνίας, είναι το 30-50% των παιιδών των διαζυγίων που έχουν σε βαριά μορφή το Σύνδρομο Γονικής Αλλοτρίωσης-Αποξένωσης το οποίο είναι ψυχιατρικό φαινόμενο όταν νομίζουν οτι ένας γονέας δεν τους αγαπά επειδή ο άλλος τα αποξένωσε από αυτόν, συκοφαντώντας τον και στερώντας τους την επικοινωνία μεταξύ τους.

Σε δήλωση ο πατέρας του Ανταμ Λάντζα, που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο WFSB, ο Πίτερ Λάντζα υπογραμμίζει:"Καμία λέξη δεν μπορεί να εκφράσει σε ποιο βαθμό έχουν ραγίσει οι καρδιές μας. Όπως πολλοί από σάς, αισθανόμαστε λύπη και προσπαθούμε να κατανοήσουμε τους λόγους που οδήγησαν στην τραγωδία αυτή".

Ο Πίτερ Λάντζα και η σύζυγός του Νάνσι είχαν πάρει διαζύγιο και ο 'Ανταμ ζούσε με τη μητέρα του.

Απαρατήρητος από τους συμμαθητές του, ο Λάντζα πέρασε μια ταραχώδη εφηβεία. Το 2006 ο μεγαλύτερος αδελφός του τελείωσε το λύκειο και πήγε στο πανεπιστήμιο Κινίπιακ του Κονέτικατ, αφήνοντας τον μόνο με τους γονείς του, ο γάμος των οποίων διαλυόταν. Το 2008 χώρισαν μετά από 17 χρόνια, λένε τα δικαστικά έγγραφα. Ο πατέρας του, Πίτερ Λάντζα, διοικητικός υπάλληλος σε λογιστήριο της εταιρείας Τζενεραλ Ελεκτρικ, μετακόμισε στο Στάμφορντ και τον Ιανουάριο του 2011 παντρεύτηκε μια γυναίκα που είναι βιβλιοθηκάριος στο πανεπιστήμιο του Κονέτικατ. Η μητέρα του, Νάνσι, διατηρούσε το σπίτι στο Νιούταουν, μια πλούσια, απομονωμένη περιοχή γεμάτη μεγάλα σπίτια, σχεδόν πέντε μίλια από το δημοτικό σχολείο όπου εργαζόταν. Πιστεύεται πως ο Ανταμ Λάντζα διέμενε στο ιδιο σπίτι.

Προστατευτική μητέρα

Φίλοι θυμούνται την Νάνσι να είναι αναμεμειγμένη στις ζωές των γιων της. «Η μητέρα τους ήταν προστατευτική, πολύ από πάνω τους», λέει η Τζίνα Μακντέιντ, ο γιος της οποίας ήταν φίλος με τον Ράιαν και περνούσε πολύ χρόνο στο σπίτι της, το οποίο περιέγραψε ως ένα διώροφο αποικιακού ρυθμού με πισίνα. «Ήταν ένα πολύ ωραίο σπίτι», λέει η Μαντέιντ, «κι η Νάνσι ήταν εξαιρετική νοικοκυρά, καλύτερη από μένα. Για εκείνη, τα παιδιά της προηγούνταν πάντα».

Η 43χρονη Μπεθ Ισραελ είπε πως η ίδια και η οικογένεια της ζούσαν μερικά σπίτια πιο κάτω από των Λάντζα και η κόρη τους πήγαινε στο σχολείο με τον Ανταμ. Είπε πως δεν είχε μιλήσει για τρία χρόνια με κάποιο μέλος της οικογένειας Λάντζα. «Ήταν κοινωνικά αδέξιο παιδί», λέει η Ισραελ, «είχε θέματα. Ήταν μοναχικός. Δεν ξέρω καν ποιοι ήταν οι φίλοι του».

Είπε πως μιλούσε που και που με τη μητέρα του, αλλά πως η οικογένεια Λάντζα δεν ήταν πολύ κοινωνική. Την Παρασκευή αστυνομικοί και πράκτορες από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών εφόρμησαν στη γειτονιά των Λάντζα, αποκλείοντας οδούς και ζητώντας από τους περιοίκους να φύγουν απ' τα σπίτια τους.

Όλο το απόγευμα ο άλλος γιος της Νάνσι Λάντζα, ο Ράιαν, κατονομαζόταν από μερικά ΜΜΕ ως ο δράστης του φονικού. Η ταυτότητα του Ράιαν Λάντζα βρέθηκε στο πτώμα του μικρότερου αδελφού του, οδηγώντας σε μια λανθασμένη πρώτη εκτίμηση.

Ο Μπρετ Ουίλς, γείτονας του Ράιαν Λάντζα στο Χόμποκεν, είπε πως επικοινώνησε μαζί του με άμεσο μήνυμα στις 1.15 μ.μ. «Είπε πως πίστευε πως η μητέρα του είναι νεκρή και επέστρεφε στο Κονέτικατ», είπε ο Ουίλς, προσθέτοντας «ειπε πως το έκανε ο αδελφός του».

Τι περιμένει η Ελληνική κυβέρνηση για να προστατεύσει τα παιδιά των διαζυγίων? Περιμένουμε και επιμένουμε 10 χρόνια με το ΣΥΓΑΠΑ www.sos-sygapa.eu . Φανταστείτε το μέλλον της χώρας μας με παιδιά σαν αυτά που μεγαλώνουν δίχως γονεικά πρότυπα. Μάλιστα, στις χώρες όπως οι ΗΠΑ και ΕΕ έχουν βελτιώσει τόσο το οικογενειακό δίκαιο όσο και τις κοινωνικές υπηρεσίες στις πόλεις ώστε να υπάρχουν στο ελάχιστο προβληματικά και συγκρουσιακά διαζύγια με ψυχοπαθείς γονείς που παρεμποδίζουν την επικοινωνία γονέα - παιδιού με τραγικές συνέπειες. Στην Ελλάδα υπάρχουν 1.000.000 παιδιά διαζυγίων και τα μισά έίναι κάπως έτσι!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου