Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

ΝΕΟΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ


ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ΣΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ
Τους έσωσαν στο παρά πέντε από αυτοκτονία 26/7/2011Τρεις αυτοκτονίες, μεταξύ των οποίων κι ενός ανηλίκου, απέτρεψαν στο παρά πέντε οι άντρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Κι αν η μία κοπέλα ήθελε να βάλει τέλος στη ζωή της λόγω σοβαρού προβλήματος, οι άλλοι δύο παρ’ ολίγον αυτόχειρες θα προχωρούσαν στο απονενοημένο διάβημα γιατί τους κόπηκε η πρόσβαση στο αγαπημένο τους ηλεκτρονικό παιχνίδι!
Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες περιπτώσεις συνέβησαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, από τις 18 Ιουνίου ώς και τις 10 Ιουλίου. Η πιο σοβαρή περίπτωση τάσης αυτοκτονίας μεταξύ των τριών χρηστών του Διαδικτύου θεωρείται από τους αστυνομικούς εκείνη της 23χρονης, λόγω του γεγονότος ότι η ίδια αντιμετώπισε σοβαρά οικογενειακά προβλήματα, αλλά και επειδή είχε πρόβλημα με την ομιλία της. Ευτυχώς, ενημερώθηκαν οι συγγενείς της κοπέλας, για να τη φροντίσουν και να τη στηρίξουν ψυχολογικά.
Οι άλλοι δύο, ένας 17χρονος και ένας 27χρονος, θέλησαν να αυτοκτονήσουν όταν τους «κόπηκε» η πρόσβαση στο αγαπημένο τους ηλεκτρονικό παιχνίδι. Οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έφτασαν στα ίχνη του 17χρονου μέσω των ηλεκτρονικών αποτυπωμάτων του στο Διαδίκτυο, αλλά και από την αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων απόγνωσης, καθώς ο ανήλικος ήταν εξαρτημένος από ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι και έπαιζε καθημερινά πολλές ώρες στο Διαδίκτυο. Οταν λοιπόν του κόπηκε η πρόσβαση, ο ανήλικος έγραψε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στο Διαδίκτυο στο οποίο ανέφερε ότι θα πρέπει να του δώσουν αμέσως πρόσβαση στο παιχνίδι, ειδάλλως θα πέσει από το μπαλκόνι!
Την ίδια αυτοκτονική τάση εκδήλωσε με μήνυμά του στο Ιντερνετ και ένας άλλος 27χρονος παίκτης του ίδιου παιχνιδιού, αλλά οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον αποτρέψουν και να του σώσουν τη ζωή.
Ιδιαίτερα σημαντική, πάντως, ήταν η βοήθεια άλλων χρηστών του Internet σε ό,τι αφορά τη διερεύνηση του περιεχομένου των μηνυμάτων και στην τελική διάσωση των τριών χρηστών που εκδήλωσαν πρόθεση αυτοκτονίας, αφού ενημέρωσαν άμεσα την αρμόδια αστυνομική υπηρεσία για τα μηνύματα απόγνωσης που εντόπιζαν στο Διαδίκτυο.
«Περιπτώσεις με αυτοκτονικές τάσεις λόγω εξάρτησης από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια στο Διαδίκτυο έχουν εμφανιστεί και παλαιότερα. Το φαινόμενο, όμως, τώρα είναι σε έξαρση», είπαν στην «Espresso» πολύπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Ειδικοί επισημαίνουν ότι έχει καταγραφεί ακόμα και η περίπτωση ενός νεαρού Ελληνα χρήστη του Διαδικτύου που έμεινε κυριολεκτικά «κολλημένος» δεκαοχτώ ολόκληρες ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή του ώστε να παίξει το αγαπημένο του ηλεκτρονικό παιχνίδι!
ΝΙΚΟΣ ΜΟΣΧΟΒΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου