Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Όταν προ πολλού, άρχισε στη χώρα μας να επιβάλλεται η κρίση αξιών και ανθρώπινων παραστρατημάτων που άγγιζαν τους πολιτικούς μας, τότε αποφασίσαμε να οργανώσουμε το κίνημά μας, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, στα πλαίσια του ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ που σαν βάση και αρχή έχει τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την Ισότητα και  την προστασία των παιδιών των προβληματικών οικογενειών.
Η κρίση στην Ελλάδα ξεκίνησε από 30ετίας με την ευημερία, την εύκολη κτήση χρημάτων, την λεγόμενη ‘πρόοδο’ σύμφωνα με τα δυτικο-ευρωπαϊκά και αμερικανικά δεδομένα και συνήθειες.
Ένα από τα ήθη της νέας τάξης πραγμάτων είναι και το διαζύγιο. Δηλαδή, με το πρόσχημα της γρήγορης λύσης του γάμου, της διευθέτησης των περιουσιακών και της λεγόμενης ‘ανεξαρτησίας’, χωρίζουν με την ευλογία της Πολιτείας και της Εκκλησίας, δίχως να υπάρχει κατάλληλη κουλτούρα για τα υπόλοιπα θέματα που κατά την άποψη των ειδικών είναι τα σπουδαιότερα: Τα παιδιά και το ηθικό μέρος της διάσπασης της έγγαμης συμβίωσης.
Ετσι, εμφανίζονται σήμερα, ένα εκατομμύριο διαζευγμένα ζευγάρια, 200.000 παιδιά εκτός γάμου, 20.000 επίσημα-νομικά διαζύγια το χρόνο.  Μαζί μ’αυτά, έχουμε διεκδικήσεις, κακοποιήσεις (ή δήθεν κακοποιήσεις, χάριν των συμφερόντων) και καθημερινές ιστορίες τρέλας που διαδραματίζονται στα δικαστήρια ή/και σε ψυχολόγους/κέντρα στήριξης.
Τα αποτελέσματα του μοντερνισμού έχουν και αυτή τη μορφή. Η νέα γενιά γαλουχείται με αυτά τα μοντέλα, με αυτές τις συνήθειες. Σ’αυτά προστέθηκαν και τα πρότυπα της τηλεόρασης που προβάλει συνεχώς και αδιαλείπτως τις ίδιες αυτές καταστάσεις, την μονογονική οικογένεια, την μάνα με παιδί, την δήθεν κακοποίηση.
Το Κράτος σε όλα αυτά έμεινε απαθές. Οι άνθρωποι που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται αλλά επιπλέον αρέσκονται να έχουν ανθρώπους εξαρτώμενους, υποτελείς και ψυχολογικά ασθενείς.
Οι μισές υποθέσεις που εκδικάζονται καθημερινά στα δικαστήρια, έχουν σχέση με τα οικογενειακά θέματα. Οι ψυχολόγοι/ψυχίατροι έχουν δουλειά. Ο κρατικός όμως μηχανισμός αποδείχθηκε ανεπαρκής και το νομοθετικό πλαίσιο ελλιπές. Οι λειτουργοί της δικαιοσύνης και της υγείας ανεπαρκείς και ανημέρωτοι, οι δάσκαλοι δίχως γνώσεις επί του θέματος, και καμία υπηρεσία δεν είναι σε θέση να διορθώσει τα εγκληματικά λάθη και ελλείψεις.
Η νέα γενιά, μεγαλώνει σε ένα κυκεώνα αποστροφής του συστήματος, δίχως το πρότυπο του πατέρα/άνδρα, με ψυχολογικά προβλήματα, παραβατικότητα και μίσος για την κοινωνία δίχως να αντιλαμβάνεται ότι το πρόβλημα προέρχεται από όσα τους δώσανε ως πρότυπα, χθες, όση (μισή) εκπαίδευση τους πρόσφεραν, όσα χτυπήματα δέχθηκε η οικογένεια έως τώρα από την αδιαφορία και καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που προέρχεται από το ίδιο το κράτος και την κρατική εξουσία. Η ανικανότητα διαχείρισης του άκρως πολιτικού θέματος των διαζυγίων σε συνδυασμό με την κατασπατάληση του χρήματος στο θέμα αυτό, έφερε την κατάντια της χώρας μας. Κανένας δεν ασχολήθηκε σοβαρά με το μέλλον των παιδιών μας. Και η Παιδεία έχει μέρος της ευθύνης, όπως η Δικαιοσύνη και οι υπεύθυνοι του Πολιτισμού, της Υγείας, της Ασφάλειας. Στο σημείο αυτό, να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί τα έχουν χαμένα όταν βρίσκονται  σε περιστατικά οικογενειακών υποθέσεων διότι δεν έχουν επίσης την κατάλληλη εκπαίδευση όπως και οι δάσκαλοι/καθηγητές. 

Η φθορά των ανθρώπων, η διακύβευση της αξιοπρέπειάς τους και η σπατάλη του δυναμικού της χώρας σε πάνε-έλα, χρονοβόρες διαδικασίες που αναγκάζουν να απουσιάζουν από την υπηρεσία τους και η χώρα μας να χάνει έμψυχο δυναμικό που μπορούσε να χρησιμοποιήσει ουσιαστικά και δημιουργικά διότι στις ηλικίες αυτές (30-50) που χωρίζουν συνήθως, θα μπορούσαν να απασχοληθούν σε εργασίες του κρατικού μηχανισμού και σε εποικοδομητικά θέματα.

Η κεντρο-δεξιά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που υποσχόταν λύση του προβλήματος των διαζευγμένων υπαναχώρησε και ποτέ δεν έκανε προσπάθειες για επίλυση του προβλήματος. Θέλουν αποξενωμένες γενιές παιδιών, ώστε να χαθεί η μνήμη άρα και η ιστορία, άρα και η χώρα μας, λαμβανομένου υπόψη ότι υπάρχουν ένα εκατομμύριο διαζευγμένα ζευγάρια, δηλαδή 2 εκατομμύρια ενηλίκων με κατάθλιψη από τις οικογενειακές διαφωνίες και ένα εκατομμύριο παιδιών που πολλά από αυτά έχουν την ψυχική διαταραχή του Συνδρόμου Γονικής Αλλοτρίωσης-Αποξένωσης.
Στην αρχή υποσχέθηκαν αλλά όταν πήραν τις εντολές τους άνωθεν, άρχισαν να υπαναχωρούν, να λοιδορούν και να πολεμάνε τον ιερό αυτό αγώνα σωτηρίας του έθνους. Βέβαια, ήταν δύσκολο διότι το θέμα έχει να κάνει και με την Παιδεία των νεοελλήνων και ο γράφων είναι καθηγητής τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. http://europeansocialmovement.blogspot.gr/2015/01/blog-post.html
Ο συνδικαλιστικός μας φορέας, ΣΥ.Γ.Α.Π.Α., ενημερώνει και προσπαθεί με τα ολίγα μέσα που διατηρεί να οδηγήσει στο σωστό δρόμο μακριά από υλικά αγαθά και με ιδεολογία του μέλλοντος και των νέων, από το έτος 2000. Στις προηγούμενες ευρωεκλογές ενδιαφερθήκαμε και συμμετείχαμε, για το σκοπό αυτό με το ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.
Στις προσεχείς εκλογές, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ όπου ο αγωνιστής Πρόεδρός του Βασίλης Λεβέντης αποτελεί εξαίρεση του κανόνα των διαπλεκόμενων πολιτικών της χώρας μας και με σπάνια καθαρότητα είχε διαβλέψει, όπως και εμείς την κατάντια του συστήματος.
Στελεχώσαμε στα ψηφοδέλτια με δικά μας μέλη και ζητάμε την ψήφο του Ελληνικού λαού, ώστε να δυναμώσουμε τη Βουλή με καθαρούς ανθρώπους.
Ζητάμε από τα εκατομμύρια των ζευγαριών που βιώνουν την αδικία και τη φτώχεια, που δεν έχουν τη δυνατότητα να μεγαλώσουν τα παιδιά τους αξιοπρεπώς, να μας δώσουν δύναμη με την ψήφο τους.
Νίκος Σπιτάλας, καθηγητής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ιδρυτής του ΣΥ.Γ.Α.Π.Α. και του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ (http://spitalas.blogspot.com).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου